juni 2020

Vijf minuten Tai Chi per dag

Via een gerichte zoekactie kwam ik een aantal dagen geleden in aanraking met de website en Tai Chi video’s van Leia Cohen.

Earthing Grounding

Aarden/Gronden

Vandaag voor het eerst in mijn eentje een uur lang met mijn blote voeten in de aarde gestaan. Bovenop het natte gras gestaan. Gisteren had ik dat ook wel al een uurtje gedaan, maar toen was ik met mijn hond en dat is toch anders. Nu kon ik uiting geven aan alles wat er in mij naar boven kwam. Nu kon ik beter voelen en ervaren. Nu zag ik de beelden en voelde de stroming en bewoog mee.

Balkontuinieren en Solarcooking

De Makkelijke Moestuin

Het hele jaar door tuinieren op 6 hoog in bakjes van 30x30x20, tenminste dat is de bedoeling. Bakjes gemaakt van gerecycelde plastic flessen waar niet alleen twee hengsels aan zitten maar ook vier lussen zodat je ze op stokken zou kunnen plaatsen of aan een bamboestok op zou kunnen hangen. Op een bodem zetten kan naturlijk ook.

Wat je zegt ben jezelf

Amygdala

Vijf uur nadat ik twee paracetamols in had gemomen en vier uur nadat ik naar bed was gegaan werd ik zeven uur nadat ik Adam Curry die zin ‘Wat je zegt, ben jezelf’ had horen zeggen, met die zin in mijn hoofd wakker nadat ik pal voordat ik in slaap was gevallen het één na het andere door angst gevoede onzin bericht over Femke Halsema langs had zien komen op Facebook. Ze werd nog net niet gelynchd, maar het scheelde niet veel.